Veiligheid


Veiligheidshoofddeksel

Wanneer er een beschermende maatregel van belang is, dan is dat wel een goede hoofdbescherming. Wie kiest voor deze fantastische sport, kiest ook voor de risico’s die daarbij horen. Het dragen van een veiligheidscap met een CE VG1 keuring is daarom tijdens het rijden op onze manege verplicht ongeacht leeftijd of ervaring.
Dit wordt ook door de verzekeringsmaatschappij geëist als voorwaarde voor het uitkeren van een schade geval.

Rijkleding 

Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goede laarzen dat de voet aan je laars bij een eventuele val in je stijgbeugel blijft hangen.

Draag daarom altijd:
• (rij-)laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden;

• Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en Iet op een goede pasvorm;

• kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden, maar mag ook weer niet te los zitten en 'wapperen'. Onderkleding en vooral de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op je huid. Draag te paard daarom altijd een echte rijbroek.


De HIT-AIR Bodyprotector

Wij bieden u de mogelijkheid om deze protector te huren tijdens de paardrijles.
Deze protectors werken op basis van een Co2 patroon die alleen worden geactiveerd bij een val van het paard, u kunt dit vest verder beschouwen als een “bodywarmer” waar u geen hinder van ondervindt tijdens het paardrijden en hiermee de houding van de ruiter ten goede komt.

De kosten bedragen slechts € 2,50 per les.
U kunt ook een kwartaalkaart kopen inclusief huur van de hit-air, u krijgt deze dan 3x gratis per kwartaal.
Indien de huurder een patroon verbruikt door een val van het paard bedragen de extra kosten € 14,95.
Indien de huurder afstapt zonder de vergrendeling los te koppelen en daardoor het systeem activeert bent u ons € 19,95 extra verschuldigd voor de nieuwe CO2 patroon.

Verder heeft u natuurlijk de mogelijkheid om deze Hit-Air en of een cap bij ons nieuw aan te schaffen.

Indien u hier interesse in heeft wendt u zich dan even tot onze (bar)medewerkers, die u van alle informatie kunnen voorzien.